IKO School

IKO-kitesurfschool

IKO School

Vanaf vandaag is Kiteboardschool.nl een officiële IKO (international kiteboarding organisation) school!

Dit houdt in dat we in alle opzichten (veiligheid, materiaal, instructeurs, verzekeringen, etc.) goedgekeurd en internationaal erkend zijn.

IKO instructeurs en IKO school?

Er zijn 7 kiteboardscholen in Nederland die IKO gecertificeerd zijn. De gehele school is getoetst op het juiste niveau. Daarnaast worden deze scholen onaangekondigd gecontroleerd door inspecteurs op veiligheid.

Naast de IKO scholen zijn er ook onafhankelijk werkende IKO instructeurs. Dit houdt in dat die betreffende instructeurs hun diploma behaald hebben en les mogen geven.

Hoe herken je een IKO school?

  • Op de website van IKO staat een lijst met alle gelicenseerde scholen in Nederland.
  • De school krijgt toegang tot het ‘IKO school logo’. Check of deze op hun website staat.IKO school

Hoe herken je een IKO instructeur?

  • De internationale kiteboard-organisatie heeft een lijst van IKO instructeurs op haar website staan.
  • Elke IKO instructeur krijgt een pasje. Hierop staat het niveau van de leraar. Deze behoren ze altijd bij te hebben als ze kitesurfles geven.

IKO instructeur worden?

Ben je al instructeur, maar wil je officieel gaan lesgeven? Of ben je nog geen instructeur, maar wil je dat graag worden? Wij zijn bevoegd om je als assistent instructeur op te leiden. Daarnaast organiseren wij bij voldoende vraag ook complete ‘instructor courses’.

IKO certificering student

Bij elke cursus ontvang je van ons een IKO pasje. Dit pasje geeft het behaalde niveau aan. Daarnaast kun je bij een voldoende behaald niveau overal ter wereld spullen huren.