Kiteboard tassen

Voor iedere kitesurfer is een degelijke kitesurf tas een must have. Het kan een hoop moeite en zorgen besparen. In een goede bag kun je met een gerust hart vrijwel al je kitesurf spullen opbergen. Het is aan te raden hierbij te gaan voor kwaliteit, een goede kitesurf schoudertas zal namelijk jarenlang meegaan en ook nog eens goed van pas komen bij andere activiteiten. De betere kitesurf bags beschikken vaak over meer padding en betere verstevigingen. Het aanbod van kitesurf tassen is de laatste erg uitgebreid waarbij diverse merken om de zoveel tijd wel nieuwe hippe designs op de markt brengen. Ga op zoek naar de surfbag die perfect bij jou stijl past!

Let bij de aanschaf van jouw nieuwe schoudertas, rugtas of weekendtas goed op het formaat, gewicht en indien ze voorzien van wieltjes of een frame. Dit kan in sommige situaties heel wat sjouwwerk schelen. Een tas met wielen en een frame heeft echter wel nadelen als het aankomt tot de gewichtslimieten bij vliegvelden. Bij sommige vliegmaatschappijen kun je je kitesurf tassen inchecken als een golftas inchecken, en hierbij is gewicht erg belangrijk. Helaas zijn sommige maatschappijen vrij streng hiermee, en dit kan soms aardig in de papieren lopen.

In de meeste kite weekendtassen kun je met gemak meerdere kites, board, wetsuit, harnas en een pomp erin passen. Bij sommige extra grote schoudertassen is het mogelijk er derde kite erin te stoppen. Althans deze groter zijn dan 150 cm en er in de beschrijving duidelijk naar voren komt dat het mogelijk is. Het is aan te raden de vinnen van je board er eerst af te schroeven hiermee voorkom je namelijk onnodige beschadigingen aan je board of je nieuwe rugtas.