Over ons – passie voor kitesurfen

“Wij leven voor het kitesurfen. Zodra we de vlaggen zien wapperen, de blaadjes horen ritselen en de geur van de zee ruiken dan gaan onze haren recht overeind staan. Wij zijn windjunkies. En dat kan jij ook worden.

Ons doel is om jou te ‘besmetten’ met het kitevirus. Het kitevirus ontspant, ontstresst en ‘unplugt’. Je voelt de kracht van de kite en ziet het water onder je voeten doorschieten. Je denkt nergens meer aan en voelt intens geluk. Zoeken we dat niet allemaal?

Wij willen jou dit gevoel graag laten ervaren. Sterker nog, wij hebben er onze core-business van gemaakt. Vanuit 17 jaar ervaring (eigenlijk meer, want we doen al 25 jaar aan wind- en watersport) hebben wij de koers voor je uitgezet. Na het volgen van kitesurfles is je leven veranderd. Wanneer je de wind hoort, ziet of voelt dan gaan ook jouw haren overeind staan. Geloof het of niet.” – Roel Oude Avenhuis

Over ons
Beginner? Vergelijk lespakketten
Wil jij ook bij ons komen werken?

IKO Kitesurfcenter

Trots dat wij 1 van de 6 IKO-gecertificeerde scholen van Nederland zijn!

Daarom mogen wij dit logo dragen:

IKO kite center

Enkele cijfers van Kiteboardschool.nl:

  • Er zijn meer dan 3000 lessen gegeven afgelopen seizoen
  • De 3-daagse curcus was de meest geboekte
  • De gemiddelde leeftijd van onze cursisten ligt op 35 jaar

Informatie over reviews:

Leuke weetjes over ons:

  • We hebben 61 Naish kites die jonger zijn dan 3 maanden
  • De kleinste is 3.5 m2, de grootste is 16m2
  • Er zijn 70 Prolimit pakken, trapezes, helmen en vesten aanwezig bij Kiteboardschool.nl
  • Kiteboardschool.nl leidt instructeurs ook intern op volgens bewezen effectieve methodes
Roel Oude Avenhuis

Roel Oude Avenhuis

Roel is geboren op Aruba waar zijn ouders de watersport en duikcenter AquaWindies runnen. Surfen, windsurfen, zeilen, duiken en kitesurfen is er met de paplepel ingegoten. Roel is een volle levensgenieter en dat straalt de 2m4 lange Roel ook uit! Daarbij is hij erg goed in het enthousiasmeren van anderen. Dat is precies waarom hij al jaren met passie kitesurfles geeft!

Lex Donse

Lex Donse

Hoofdinstructeur
Lex is een echte wind-junk. Het best presteert hij boven de 6 Beaufort in grote golven (klik op de foto). Jarenlang heeft Lex zijn lesgeefmethoden geperfectioneerd in tal van verschillende condities. Graag geeft hij zijn talent voor golf- en kitesurfen door aan jou. Op een eenvoudige manier leert hij je alle stappen om een betere kiteboarder te worden.

Cursisten

Cursisten

Onze cursisten zijn ‘part of the team’. Enthousiast, zin in actie en voorliefde voor de zee typeert de cursist. Na de lessen blijven ze ‘hangen’ om nog wat tips en tricks door te nemen. Ex-cursisten zijn ook altijd in de buurt om hun niveau op te krikken. Daarnaast, mocht je een ‘launch’ nodig hebben, dan staan de goedlachse cursisten voor je klaar!

Carel Erasmus

Carel

Carel is advocaat en ondernemer, en helpt Kiteboardschool.nl sinds 2017 om nog groter, sterker en beter te worden. Carel had in 1988 al zijn eigen snowboard-verhuurbedrijf, en was jarenlang actief als windsurfleraar in Nederland en Italie. In 2018 kwam Carel op het spoor van e-foilen, en is daar als een ware pionier ingedoken. Voor 2019 helpt hij ons om deze sport als eerste in Nederland te introduceren.

Markus-van-Dijk

Markus van Dijk

Staat bekend om zijn prachtige billen. In de winter reist Markus naar de meest prachtige tropische oorden. In de zomer geeft hij graag kitesurfles in Nederland. Deze goedlachse, spontane en geduldige gast helpt jou in no-time op je board!

Jasper

Jasper Bal

Ik woon al heel mijn leven bij de zee in Scheveningen. Toen ik 10 jaar was heb ik samen met mijn pa een powerkite gekocht en heb daar tot en met mijn 12de mee gevlogen. Op mijn 13de ben ik begonnen met kitesurfen en ben nog steeds hooked! Elke dag als er wind staat, ga ik het water op. Ik ben op een kitetrip geweest naar Egypte met de kiteboardschool. Dat was een van de mooiste en leukste dingen die ik ooit gedaan heb op het gebied van Kitesurfen. Het gaat voor mij niet alleen maar om het Kiten zelf, maar ook om de wereld eromheen die je opbouwt.

Beginner? Vergelijk lespakketten
Gevorderd? Ga naar Kennisbank
Leila Scheltema

Leila Scheltema

Ik ben door mijn vader gepasioneerd geraakt over kiten toen ik 17 was!

Met mijn familie trokken we door Tanzania, en hebben we bij de mooiste nog nooit gekite locaties onze watersporen achtergelaten. Samen met mijn vader zijn wij de eerste kiters op het langste meer ter wereld! Met kitesurfen beland je in de leukste kite communities, ga je op nieuwe avonturen en snel genoeg maak je je eerste jumps. Ik voel me altijd vereerd om een stukje van die life-style door te geven aan mijn cursisten! Kinder lessen zijn mijn specialiteit, we maken het er een gezellige, vrolijke en sportieve les van met veel gelach en lol! Want: The best kiter is the one having the most fun!

Sven Hoogervorst

Sven Hoogervorst

Op mijn veertiende zag ik kitesurf filmpjes op YouTube, toen dacht ik bij mezelf dit moet ik ook kunnen. Nadat ik een drie daagde cursus had gevolgd, kocht ik gelijk een set en sindsdien loop ik rond met het kitevirus. Omdat kitesurfen de gaafste sport is die er is, besloot ik ook om instructeur te worden. Het leuke aan lesgeven is dat de cursisten altijd erg enthousiast zijn en de sport heel graag willen leren. Ook is het erg leuk om te zien wanneer de cursist zijn eerste meter op het water maakt en uiteindelijk besmet is met het kitevirus.

Eline

Eline Boersma

Na het zien van On the loose van Ruben Lenten en Aaron Hadlow was ik als dertienjarig meisje al helemaal verkocht, maar aangezien ik niet dicht bij het strand woon duurde het nog vijf jaar voordat ik echt kon beginnen met lessen en mijn eigen spullen kon kopen. Sindsdien ben ik echt verslaafd. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen. Toen ben ik naar Panama gegaan en dit heeft echt voor de beste Kitervaring in mijn leven gezorgd. Bijna elke dag 20 knopen en lekker kiten in mijn bikini! Geweldige zandbarsessies en eilanddownwinders…

Olav Puglia

Olav Puglia

Al sinds zijn geboorte is Olav 1 met water en zee. Zijn ouders hebben het bedrijf Rib-actie Scheveningen waar ze met ongelofelijk veel passie en plezier werken. De spontane Olav heeft deze levensdrift meegekregen en geniet met volle teugen van het water en de wind. Graag neemt Olav je mee in zijn passievolle leven als waterman en leert hij je alle ins en outs van zijn favoriete sport.

Stefan Wouters

Stefan Wouters

Na het volgen van kitesurflessen bij kiteboardschool.nl heb ik het surfvirus te pakken gekregen. Mijn passie voor kitesurfen deel ik graag met anderen. Daarom combineer ik het geven van kitesurflessen voor kiteboardschool.nl met mijn werkzaamheden als fiscalist. Het is fantastisch om cursisten te mogen begeleiden naar de eerste waterstart en hen op te leiden tot zelfstandig kitesurfers! 

Olivier

Oliver Klokman

Ik ben begonnen met kitesurfen omdat ik zoveel mogelijk tijd op het water wilde doorbrengen. Kiteboarden gaf hiervoor de perfect mogelijkheid. Mijn beste ervaring binnen het Kitesurfen was toch wel tijdens een grote storm. Het was echt een uitdaging om terug te varen naar de kust, maar dit was wel de vetste ervaring die ik ooit heb gehad! Ik ben gaan werken voor de Kitebaordschool.nl omdat ik deel wilde uitmaken van een leuk team die professioneel te werk gaan.

Bedrijfsfilm Kiteboardschool.nl:

Dames kitesurfen
Groep op het strand
Dames kitesurfen
samen kitesurfen
Thijs kitesurfen
Kitesurfles kind

IKO Kitesurfschool / veiligheid

  • Wij zijn Internationaal gecertificeerd door IKO (International Kiteboarding Organisation).
  • Bij het afronden van je cursus ontvang je dan ook een IKO certificaat, waarmee je wereldwijd kitesurfspullen kunt huren.
  • Wij adviseren gemeente Den Haag, de reddingsbrigade en het KNRM over (beleids)plannen met betrekking tot kitesurfen.

IKO card

Eerlijke prijzen

Kiteboardschool.nl is niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste aanbieder van kitesurfles. Wij garanderen wij dat je waar krijgt voor je geld.

Niet gevaren = gratis kitesurfles

Denk jij dat je niet kan leren kitesurfen? Thijs en Roel denken daar anders over. Ze zijn daar zelfs zo zeker van dat ze bij het afnemen van een 3 daagse kitesurf cursus een niet gevaren = geld terug garantie geven!

Les van kampioenen

Thijs en Roel kiezen alleen écht goede instructeurs, met veel ervaring. Daarnaast hebben beide gasten meer dan 10 (!) jaar fulltime kitesurfinstructie ervaring.

Het beste kitesurfmateriaal

Naish en Prolimit zijn grote jongens in de kitesurfwereld. Naish is zelfs een van de marktleiders. Kiteboardschool.nl heeft altijd het nieuwste kitesurfmateriaal van deze merken tot haar beschikking. Dit is niet alleen veilig, het versterkt ook je leercurve zodat je sneller leert kitesurfen. Wij gebruiken de Naish Pivot, een zeer stabiele kite waar je op elk niveau mee uit de voeten kan.

Ondiep- en vlakwaterlocatie

In Kijkduin zijn we de kiteboardschool die het dichtste bij vlakwaterlocatie de Zandmotor zit. Ideaal voor je kitesurfles!

Internationaal Geaccrediteerd

Kiteboardschool.nl is één van de 6 gecertificeerde IKO scholen in Nederland. Daar zijn wij best een beetje trots op.

Grootste online kennisbank van NL

Ook online theorie leren? Wij hebben de grootste en meest waardevolle kennisbank van Nederland. 

Gratis Informatie-avonden bij Versus Kitesurfshop

Ga maximaal voorbereid het water op! Samen met Versus Kitesurfshop organiseren wij om de twee weken informatie-avonden waar alle belangrijke aspecten van het kitesurfen aanbod komen. Van snel upwind varen tot de beste spots om te oefenen, het komt allemaal voorbij. Uiteraard is er ook ruimte voor al jouw vragen!

Kiteboardschool.nl is proudly powered by:

Kiteboardschool sponsoren
Kiteboardschool sponsoren
Vergelijk kitesurfles pakketten