Over ons – passie voor kitesurfen

“Wij leven voor het kitesurfen. Zodra we de vlaggen zien wapperen, de blaadjes horen ritselen en de geur van de zee ruiken dan gaan onze haren recht overeind staan. Wij zijn windjunkies. En dat kan jij ook worden.

Ons doel is om jou te ‘besmetten’ met het kitevirus. Het kitevirus ontspant, ontstresst en ‘unplugt’. Je voelt de kracht van de kite en ziet het water onder je voeten doorschieten. Je denkt nergens meer aan en voelt intens geluk. Zoeken we dat niet allemaal?

Wij willen jou dit gevoel graag laten ervaren. Sterker nog, wij hebben er onze core-business van gemaakt. Vanuit 10 jaar ervaring (eigenlijk meer, want we doen al 25 jaar aan wind- en watersport) hebben wij de koers voor je uitgezet. Na het volgen van kitesurfles is je leven veranderd. Wanneer je de wind hoort, ziet of voelt dan gaan ook jouw haren overeind staan. Geloof het of niet.” – Roel Oude Avenhuis

Over ons
Beginner? Vergelijk lespakketten
Help instructeur Chris afstuderen

IKO Kitesurfcenter

Trots dat wij 1 van de 6 IKO-gecertificeerde scholen van Nederland zijn!

Daarom mogen wij dit logo dragen:

IKO kite center

Enkele cijfers van Kiteboardschool.nl:

  • Er zijn meer dan 3000 lessen gegeven afgelopen seizoen
  • De 3-daagse curcus was de meest geboekte
  • De gemiddelde leeftijd van onze cursisten ligt op 35 jaar

Informatie over reviews:

Leuke weetjes over ons:

  • We hebben 61 Naish kites die jonger zijn dan 3 maanden
  • De kleinste is 3.5 m2, de grootste is 18m2
  • Er zijn 70 Prolimit pakken, trapezes, helmen en vesten aanwezig bij Kiteboardschool.nl
  • Kiteboardschool.nl leidt instructeurs ook intern op volgens bewezen effectieve methodes
Roel Oude Avenhuis

Roel Oude Avenhuis

Roel is geboren op Aruba waar zijn ouders de grootste watersportzaak van de Caribbean runnen. Surfen, windsurfen, zeilen, duiken en kitesurfen zijn er met de paplepel ingegoten. Roel is een geboren levensgenieter en dat straalt de 2m10 lange Roel ook uit! Daarbij is hij erg goed in het enthousiasmeren van anderen. Dat is precies waarom hij al jaren fulltime kitesurfles geeft!

Lex Donse

Lex Donse

Hoofdinstructeur
Lex is een echte wind-junk. Het best presteert hij boven de 6 Beaufort in grote golven (klik op de foto). Jarenlang heeft Lex zijn lesgeefmethoden geperfectioneerd in tal van verschillende condities. Graag geeft hij zijn talent voor golf- en kitesurfen door aan jou. Op een eenvoudige manier leert hij je alle stappen om een betere kiteboarder te worden.

Cursisten

Cursisten

Onze cursisten zijn ‘part of the team’. Enthousiast, zin in actie en voorliefde voor de zee typeert de cursist. Na de lessen blijven ze ‘hangen’ om nog wat tips en tricks door te nemen. Ex-cursisten zijn ook altijd in de buurt om hun niveau op te krikken. Daarnaast, mocht je een ‘launch’ nodig hebben, dan staan de goedlachse cursisten voor je klaar!

Carel Erasmus

Carel

Carel is advocaat en ondernemer, en helpt Kiteboardschool.nl sinds 2017 om nog groter, sterker en beter te worden. Carel had in 1988 al zijn eigen snowboard-verhuurbedrijf, en was jarenlang actief als windsurfleraar in Nederland en Italie. In 2018 kwam Carel op het spoor van e-foilen, en is daar als een ware pionier ingedoken. Voor 2019 helpt hij ons om deze sport als eerste in Nederland te introduceren.

Chris Verstralen

Chris Verstralen

Misschien wel de meest enthousiaste instructeur van Kiteboardschool.nl. Chris neemt je mee op zijn avontuur dat hij op een speelse doch effectieve manier brengt. Zonder dat je het doorhebt sta je zomaar op de plank en vaar je weg. Omdat lesgeven Chris zijn tweede natuur is heb je het ook vooral erg gezellig met hem!

Markus-van-Dijk

Markus van Dijk

Staat bekend om zijn prachtige billen. In de winter reist Markus naar de meest prachtige tropische oorden. In de zomer geeft hij graag kitesurfles in Nederland. Deze goedlachse, spontane en geduldige gast helpt jou in no-time op je board!

Beginner? Vergelijk lespakketten
Gevorderd? Ga naar Kennisbank
Anouk kaiser

Anouk Kaiser

“Een stevig windje, één zijn met de natuur.
Lekker nat en toch vol met vuur.
De passie voor het surfen brand van binnen.
Nooit te oud om te beginnen.
Laat de zeepiraat in jezelf vrij.
Volg een kitesurflesje bij mij;-)!”

Kevin Peet

Kevin Peet

Als de blaadjes wapperen aan de bomen, wil hij zo snel mogelijk naar zee. Kevin heeft op ’s werelds moeilijkste locaties lesgegeven, en geeft voor zijn 3e seizoen les bij de kiteboardschool. Kevin: ‘’Als je zand hebt in je douche, weet je dat je een goede dag hebt gehad!’’ De stoke die hij kreeg van het kitesurfen negen jaar geleden, gaat hij jou ook zeker meegeven!

Marianne

Marianne Groeneveld

Onze Chef Materiaal. Marianne zul je tegenkomen nét voordat je gaat omkleden. Deze jongedame geeft met charme je wetsuit, trapeze, helm en zwemvest. Ook als je terug komt, helpt ze je met het uitspoelen van al je spullen en hangt het netjes terug. Spontaan, lief en altijd hulpvaardig. 

Olav Puglia

Olav Puglia

Al sinds zijn geboorte is Olav 1 met water en zee. Zijn ouders hebben het bedrijf Rib-actie Scheveningen waar ze met ongelofelijk veel passie en plezier werken. De spontane Olav heeft deze levensdrift meegekregen en geniet met volle teugen van het water en de wind. Graag neemt Olav je mee in zijn passievolle leven als waterman en leert hij je alle ins en outs van zijn favoriete sport.

Arjen

Arjen Meijer

Als kind heeft Arjen het windsurf-, of eigenlijk het watervirus te pakken gekregen. Vanaf zijn 14e is hij fanatiek windsurfer en mag hij graag zeilen. Na zijn studie aan de Hotelschool Den Haag heeft hij geprobeerd van zijn passie zijn werk te maken en heeft hij o.a. 2 jaar lang gewerkt op het beroemde zeiljacht Clipper Stad Amsterdam.

Tessa

Tessa Lof

Ik Kitesurf al sinds mijn 20ste. Tijdens mijn vakantie op Aruba heb ik het samen met mijn broer voor het eerst geprobeerd. Dit leek natuurlijk nergens op, maar ik was wel meteen hooked. Terug in Nederland heb ik mijn eigen set gekocht en ben ik aan de slag gegaan. Dit ging niet altijd zonder slag of stoten, maar kite is echt het beste wat mij ooit is overkomen. Ik ben sinds 2 jaar werkzaam bij Kiteboardschool.nl en ga hier voorlopig nog lekker mee door. Binnen het bedrijf werken leuke mensen en er hangt een goede sfeer. Mijn favoriete kite move: een frontrol transition.

Olivier

Oliver Klokman

Ik ben begonnen met kitesurfen omdat ik zoveel mogelijk tijd op het water wilde doorbrengen. Kiteboarden gaf hiervoor de perfect mogelijkheid. Mijn beste ervaring binnen het Kitesurfen was toch wel tijdens een grote storm. Het was echt een uitdaging om terug te varen naar de kust, maar dit was wel de vetste ervaring die ik ooit heb gehad! Ik ben gaan werken voor de Kitebaordschool.nl omdat ik deel wilde uitmaken van een leuk team die professioneel te werk gaan.

Jasper

Jasper Bal

Ik woon al heel mijn leven bij de zee in Scheveningen. Toen ik 10 jaar was heb ik samen met mijn pa een powerkite gekocht en heb daar tot en met mijn 12de mee gevlogen. Op mijn 13de ben ik begonnen met kitesurfen en ben nog steeds hooked! Elke dag als er wind staat, ga ik het water op. Ik ben op een kitetrip geweest naar Egypte met de kiteboardschool. Dat was een van de mooiste en leukste dingen die ik ooit gedaan heb op het gebied van Kitesurfen. Het gaat voor mij niet alleen maar om het Kiten zelf, maar ook om de wereld eromheen die je opbouwt.

Eline

Eline Boersma

Na het zien van On the loose van Ruben Lenten en Aaron Hadlow was ik als dertienjarig meisje al helemaal verkocht, maar aangezien ik niet dicht bij het strand woon duurde het nog vijf jaar voordat ik echt kon beginnen met lessen en mijn eigen spullen kon kopen. Sindsdien ben ik echt verslaafd. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen. Toen ben ik naar Panama gegaan en dit heeft echt voor de beste Kitervaring in mijn leven gezorgd. Bijna elke dag 20 knopen en lekker kiten in mijn bikini! Geweldige zandbarsessies en eilanddownwinders…

Bedrijfsfilm Kiteboardschool.nl:

Dames kitesurfen
Groep op het strand
Dames kitesurfen
samen kitesurfen
Thijs kitesurfen
Kitesurfles kind

IKO Kitesurfschool / veiligheid

  • Wij zijn Internationaal gecertificeerd door IKO (International Kiteboarding Organisation).
  • Bij het afronden van je cursus ontvang je dan ook een IKO certificaat, waarmee je wereldwijd kitesurfspullen kunt huren.
  • Wij adviseren gemeente Den Haag, de reddingsbrigade en het KNRM over (beleids)plannen met betrekking tot kitesurfen.

>> Ontdek kitesurfen

IKO card

Eerlijke prijzen

Kiteboardschool.nl is niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste aanbieder van kitesurfles. Wij garanderen wij dat je waar krijgt voor je geld.

Niet gevaren = gratis kitesurfles

Denk jij dat je niet kan leren kitesurfen? Thijs en Roel denken daar anders over. Ze zijn daar zelfs zo zeker van dat ze bij het afnemen van een 3 daagse kitesurf cursus een niet gevaren = geld terug garantie geven!

Les van kampioenen

Thijs en Roel kiezen alleen écht goede instructeurs, met veel ervaring. Daarnaast hebben beide gasten meer dan 10 (!) jaar fulltime kitesurfinstructie ervaring.

Het beste kitesurfmateriaal

Naish en Prolimit zijn grote jongens in de kitesurfwereld. Naish is zelfs een van de marktleiders. Kiteboardschool.nl heeft altijd het nieuwste kitesurfmateriaal van deze merken tot haar beschikking. Dit is niet alleen veilig, het versterkt ook je leercurve zodat je sneller leert kitesurfen. Wij gebruiken de Naish Pivot, een zeer stabiele kite waar je op elk niveau mee uit de voeten kan.

Ondiep- en vlakwaterlocatie

In Kijkduin zijn we de kiteboardschool die het dichtste bij vlakwaterlocatie de Zandmotor zit. Ideaal voor je kitesurfles!

Internationaal Geaccrediteerd

Kiteboardschool.nl is één van de 6 gecertificeerde IKO scholen in Nederland. Daar zijn wij best een beetje trots op.

Grootste online kennisbank van NL

Ook online theorie leren? Wij hebben de grootste en meest waardevolle kennisbank van Nederland. 

Gratis Informatie-avonden bij Versus Kitesurfshop

Ga maximaal voorbereid het water op! Samen met Versus Kitesurfshop organiseren wij om de twee weken informatie-avonden waar alle belangrijke aspecten van het kitesurfen aanbod komen. Van snel upwind varen tot de beste spots om te oefenen, het komt allemaal voorbij. Uiteraard is er ook ruimte voor al jouw vragen!

Kiteboardschool.nl is proudly powered by:

Kiteboardschool sponsoren
Kiteboardschool sponsoren
Kiteboardschool sponsoren
Kiteboardschool sponsoren
Vergelijk kitesurfles pakketten