Leren kitesurfen?

Drie daagse cursus kitesurfen 299 Euro I 10.5 uur

Onze meest verkochte kitesurfcursus

Leren kitesurfen? 70% van onze cursisten kiezen voor de 3-daagse kitesurf cursus. Je hebt een prachtige basis om zelfstandig verder te gaan.

Ja, ik wil effectief leren kitesurfen

*Hier kun je online je 3 daagse kitesurfcursus boeken.

Feedback company

Wij scoren van 5 sterren, berekend uit reviews van klanten.

Dag 1 | Drie daagse kitesurfcursus:

De eerste dag staat in het teken van een stukje theorie, vliegen met de trainerkite en 4-lijns kite en de downwind bodydrag. Het doel van vandaag is dat je de kite veilig kunt opzetten, landen en besturen en dat je een downwind bodydrag kunt maken.

 • Theorie: wind, weer & veiligheid
 • Besturen van een trainerkite op land
 • Opzetten 4-lijns kite
 • Oefenen met de safety systemen
 • Besturen van een 4-lijnskite
 • Bodydraggen*

*jezelf zonder board laten voortslepen door het water door gebruik te maken van de kracht van de vlieger.

Leren kitesurfen

Dag 2 | Drie daagse kitesurfcursus:

We gaan verder met de upwind bodydrag totdat je deze helemaal onder controle hebt en de kite kunt relaunchen. Daarna leer je hoe je het board aantrekt, behandelen we de theorie achter de waterstart en ga jij je eerste waterstarts maken. Wie weet vaar je aan het einde van je tweede les al een stukje!

 • Upwind bodydraggen
 • Oefenen met powerstrokes maken**
 • Theorie board en waterstart
 • Oefenen met zelfstandig waterstart maken
 • Leren hoe je veilig stopt
 • Terugkomen in de basishouding

**Een ‘krachtdip’ van de kite die je op het board trekt.

Leren kitesurfen Scheveningen

Dag 3 | Drie daagse kitesurfcursus:

In de tweede les heb je je eerste waterstarts gemaakt en misschien zelfs al een stukje gevaren. In deze les ga je leren hoe je power in de kite houdt, leer je wat edgen is en werken we aan je lichaamshouding. Aan het eind van de les kun je beide kanten op starten en kleine stukjes varen!

 • Krachtbehoud tijdens het kitesurfen
 • Ideale lichaamspositie
 • Ideale kitepositie
 • Vaarrichtingen in de praktijk
 • Leren edgen
 • Zelfstandig beide kanten kunnen varen
Leren kitesurfen Kijkduin

Kosten | drie daagse kitesurfcursus

De kosten voor een 3-daagse kitesurfcursus bedragen 299 Euro incl. equipment en instructeur. Je zit dan in een groep met maximaal 3 personen. Ongeacht of deze groepsles vol zit, hij gaat altijd door. Deze cursus duurt in totaal 10.5 uur. Als je een dienst of iets anders wil ruilen tegen kitesurfles dan is dat ook bespreekbaar.

Liever in een kleinere groep? Voor slechts 40 euro p.p. per les kun je ‘privé voor 2’ bijboeken.

kitesurfen-lessen

Wat kun je na de 3-daagse kitesurfcursus?

Aan het eind van de kitesurfles kun je zelfstandig een waterstart maken en zelfstandig weer in de basishouding terugkomen. In de 3e kitesurfles wordt de focus gelegd op afstanden gaan varen. Daarom krijg je uitleg over lichaamshouding en fijnere kitetechnieken.

Bekijk 5 daagse kitesurf cursus
Terug naar vergelijk lespakketten
Ja, ik wil effectief leren kitesurfen

*Hier kun je online je 3 daagse kitesurf cursus boeken.

 • 17 + JAAR ERVARING
 • GLOEDNIEUW MATERIAAL
 • IKO GEACCREDITEERD
 • LES VAN KAMPIOENEN
 • MEERDERE  VLAKWATER LOCATIEs

Wat ga je de 3e les kitesurfen doen?

Starten en stoppen heb jij al in de vingers, de derde kitesurfles staat dan ook in het teken van lange afstanden varen. Na het zelfstandig opzetten en oplaten van de kite, loop jij zelf het water in met de kite.

Ons team zal jou hierna de theorie uitleggen van de ideale lichaamspositie, vaarrichtingen, krachtbehoud tijdens het kitesurfen en het omgaan met verschillende weersomstandigheden. Wanneer al jouw brandende vragen beantwoord zijn, is het tijd om het einddoel van de cursus te bereiken. Zelfstandig varen!

Kitesurfen leren

Ik heb de 3-daagse kitesurfcursus afgerond en nu?

Na de 3-daagse kitesurfcursus bij Kiteboardschool.nl ben jij natuurlijk ´hooked´ aan kitesurfen! Ons advies is om na de cursus zelf een kitesurfset aan te schaffen. Maar wat is een goede set die bij jou past? Roel en onze instructeurs geven jou vrijblijvend en eerlijk advies. Hierbij kijken ze naar jouw gewicht, jouw ‘ridingstyle’ en de spots waar jij wilt gaan kitesurfen.

Kiteboardschool.nl heeft een kiteshop genaamd Northstorm. Bij het afnemen van een 3-daagse of 5-daagse kitesurfcursus even wij met plezier alle advies over de ideale kitesurfset voor jou. Binnen no-time sta jij zelfstandig te kitesurfen!

Wil je nog geen materiaal kopen? Je kunt onder supervisie materiaal bij ons huren in Scheveningen, Kijkduin en Oesterdam.

Leren kitesurfen Zandmotor

Échte ervaringen van ex-cursisten

Deze zijn achter gelaten bij The Feedback Company, een onafhankelijk platform voor reviews.

Bekijk de bedrijfsfilm van Kiteboardschool.nl:

Leren kitesurfen, Veelgestelde vragen

Ja, kitesurfen is in het begin moeilijk. De learningcurve is exponentieel. Hoe langer je kitesurfen lessen neemt, hoe sneller het gaat. Ga ervan uit dat je in 3 kitesurflessen de basis kent. Leren kitesurfen doe je bij Kiteboardschool.nl!
Wij geven les van 8 – 88 jaar oud. Iedereen kan namelijk leren kitesurfen. Wij zijn daar zo zeker van dat je bij een 3 daagse cursus een 100% vaargarantie krijgt. Niet gevaren = gratis les.

Kitesurf les

Dat hoeft niet, dat mag wel. Je kan 7 dagen per week, om 9:00, 13:30 of 17:30 je lessen boeken wanneer jij dat wilt. Wij raden aan om binnen 2 maanden je kitesurfen lessen afgerond te hebben.
Alles behalve een kitesurfpak (Wetsuit) is inbegrepen bij je lespakket. Heb je zelf een pak? Neem deze dan mee. Heb je geen pak? Je kan ze huren voor €7,50 per dag.
Ja, nat worden we toch! Kitesurflessen gaan door bij een aanlandige wind tussen de 7 en 30 knopen.
Kitesurfles gaat door als het stabiel tussen de 7 en 30 knopen waait. Ongeveer 70% van alle kitesurflessen gaat door. Als het weer het niet toelaat, mag je een andere datum kiezen om je les in te halen.
Alles behalve een kitesurfpak is inbegrepen. Heb je zelf een wetsuit, neem deze dan mee. Heb je geen wetsuit? Geen nood, ze zijn te huur voor €7,50 per dag.
Een groepsles heeft maximaal 3 personen.

Wil je een ‘privé voor 2’ dan betaal je €40,- per persoon per les extra. Bij een 3 daagse cursus is dit dus in totaal €120,- extra.

De International Kiteboarding Organisation heeft zogenaamde IKO-pasjes. Hiermee kun je wereldwijd kitesurf materiaal huren. Bij een 3 daagse kitesurf cursus ontvang je van ons zo’n IKO pasje.
Wij hebben elke dag 3 ‘tijdslots’, om 9:00, om 13:30 en om 17:30.
Één les duurt gemiddeld 3.5 uur. Het kan zijn dat het de ene keer iets minder is en de andere keer wat meer.
Tuurlijk! Geef het aan bij je boeking en we zorgen ervoor dat jullie samen les krijgen.
Dan krijg je een automatische email met alle informatie die je nodig hebt ter voorbereiding van je les. Denk aan een routebeschrijving, wat je mee moet nemen en de login van jouw persoonlijke kitesurf agenda.

Wij geven onze beginner lessen op Strand Zuid 17a in Kijkduin (4km van Scheveningen) bij NorthStorm Beach naast de Hudson Beach.

In Kijkduin geven wij les bij ons voor en op de Zandmotor. Lessen voor gevorderden geven wij in overleg ook op Scheveningen Strand Zuid.

Bij je reservering kun je je voorkeurlocatie opgeven.

Nee, alle kracht zit in je trapeze. Met vingertoppen controleer je de kite. Dit is ook precies de moeilijkheid van het leren kitesurfen. Géén kracht gebruiken in je armen.
Je kunt dan ook gewoon een lespakket kiezen (1, 2, 3 of 4 dagen). Zet bij ‘opmerkingen’ het behaalde niveau en wij plannen je op jouw niveau in. Natuurlijk, we zorgen altijd dat we de kitesurfles aanpassen aan jouw persoonlijke learningcurve.
Wij raden Kijkduinpark de Roompot in Kijkduin en Jorplace in Scheveningen aan.
Dat kan, maar dat moet niet. Je krijgt de optie om te betalen via ideal. Mocht je het fijner vinden om op de cursusdag zelf te betalen, dan kan dat ook.

Als je een dienst of iets anders wil ruilen tegen een surfles dan is dat ook bespreekbaar.

Ja, ik wil effectief leren kitesurfen

*Hier kun je online je 3 daagse kitesurf cursus boeken.

Vergelijk lespakketten

Neem contact op via info@kiteboardschool.nl of 06-40808800

© You can copy us, but you can’t beat us | Kiteboardschool.nl | Scheveningen / Kijkduin |