Kitesurfen Castricum

Castricum Algemeen

De kitesurflocatie van Castricum bevindt zich ten westen van het dorp Castricum. Bij afslag Zeeweg bevindt zich Castricum aan Zee, waar meerdere strandpaviljoens staan en parkeergelegenheid aanwezig is. Ook is er een golfsurfschool én kitesurfschool aanwezig in Castricum.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Kitesurfstrand Castricum

Het strand van Castricum bestaat uit een breed zandstrand zonder obstakels, met uitzondering van de zandduinen ten oosten van de zee. Kitesurfen wordt gedaan op de Noordzee. De golven bestaan uit korte, snel brekende golven en er staat een sterke stroming.

Overzicht kitesurfen Castricum

Omgeving      Condities      Veiligheid
Strandtent Club Zand Oceaan, zout water Pas op voor golfsurfers
Parkeerplaats ten oosten van de locatie Geschikte Windrichting:
N, NW, W, ZW, ZZW
250m van de kust ligt een scheepswrak
Duinen ten Oosten van de zee Golven (Gem. 1.5m), korte break Strandpaviljoens en drukte
50m zandstrand Sterke stroming, niet geschikt voor beginners Pas op de duinen m.b.t. turbulentie

Veiligheid kitesurfen Castricum

Kitesurfen op Castricum wordt niet aangeraden voor beginnende kitesurfers, tenzij je kitesurfles neemt bij een kitesurfschool. Dit omdat ten noorden en ten zuiden van de locatie zandbanken zijn aangelegd. Door deze zandbanken zijn de golven op Castricum onvoorspelbaar, breken ze snel en komen ze hard aan.
Verder ligt er op ongeveer 250 meter van de kust een wrak op de bodem van de zee. Het wrak bestaat uit scherpe, verroeste delen die niet te zien zijn tijdens hoogtij. Als je de strandgang oploopt, zijn de veiligheidsvoorschriften op een bord vermeld. Lees deze goed, zodat je weet wat de gevaren zijn. De locatie van het wrak staat ook op het bord vermeld.

Kitesurfles Castricum

Er zit 1 kitesurfschool in Castricum. Wij geven hier geen kitesurfles.

Locatie kitesurfles Castricum