Kitesurfen Edam

Kitesurfspots Edam Algemeen

Kitesurfen bij Edam kan op twee verschillende locaties, namelijk ten noorden en ten zuiden van de haven van Edam. Beide kitesurflocaties bevinden zich ten noordoosten van het centrum van Edam, waar je kan kitesurfen op het IJsselmeer. De locatie ten noorden van de haven beschikt over een klein grasveld dat naast een dijk ligt. Ten zuiden van de haven ligt een groter, maar ook een aan-ruimte-gebrekkig grasveld.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Kitesurfen Edam

Aan de kant en op de bodem liggen veel schelpen; surfschoentjes zijn zeker aan te raden. Het water is rustig en vlak, omdat stroming en golven door de dijken wordt tegengehouden. Verder van de kant af is het water golveriger. Een bijzonder kenmerk van kitesurfen bij Edam is dat je kan kitesurfen met 0osten en zuid-oosten wind, wat niet mogelijk is op zee omdat de wind dan aflandig is.

Overzicht kitesurfen Edam

Omgeving      Condities      Veiligheid
Haven van Edam ligt direct naast de locatie Brak Water (Zoet & Zout) Veel obstakels zoals hekken, prullenbakken en palen
Parkeren mogelijk op de dijk Geschikte Windrichting:
N, NO, O, ZO en Z
Verboden om ter hoogte van de haven te varen
Max. 100m grasveld Vlak water, na de haven choppy Schelpen zijn scherp, enkele rotsen in water
Zand met schelpen 150m uit de kust ondiep Pas op de duinen m.b.t. turbulentie

Veiligheid kitesurfen Edam

De haven van Edam bestaat uit een houten pier en een groot gebouw dat is afgeschermd met hekken. Deze haven ligt direct naast de plek waar je je kite oplaat. Houd een zeer ruime afstand van de haven en ga zo snel mogelijk het water in! Verder staat er aan het grasveld een grote, stenen dijk. In de buurt van deze stenen dijk kan er sprake zijn van turbulentie waardoor je kite onvoorspelbare dingen kan gaan doen. Blijf dus tijdens het starten en landen van je kite ver van dit obstakel vandaan, maar ook als je op het water aan het kitesurfen bent in Edam.

Kitesurfles Edam

In Edam zijn verschillende kitesurfscholen aanwezig. De meeste hiervan zijn mobiele scholen. Let er altijd op, dat wanneer je kitesurfles neemt dat je dat doet bij een gecertificeerde kitesurfschool. Wij zelf geven geen kitesurfles in Edam.

Locatie Kitesurfles Edam