Kitesurfen Grevelingen

Algemeen kitesurfen Grevelingen

De Grevelingendam bevindt zich in de provincie Zeeland, ten westen van Oude-Tonge en ten noordoosten van Bruinisse. Je komt er door de Afslag “Strandweg” te nemen op de N59. Aan het einde van de Strandweg bevindt zich Strandrestaurant “Meerzicht”, gelegen aan een kunstmatig baaitje met een groot grasveld. De kitesurfers kunnen parkeren aan de rechterkant van de baai, de windsurfers parkeren meestal bij het restaurant.

Informatie over de Grevelingen kitesurfspot

Het grasveld kan gebruikt worden om je kite te starten of te landen. Aan de oever liggen grote stenen keien waar je overheen moet lopen om het water te bereiken en te gaan kitesurfen. Surfschoenen zijn dus zeker aan te raden. Het water van het Grevelingenmeer is golverig en je kan tot 100m van de oever staan, daarna wordt het diep. Een uniek kenmerk van de Grevelingen is dat je er ook kan kitesurfen met oostenwind. Op het grasveld staan veel bomen, struiken, prullenbakken en toiletgebouwen.

*Dit ligt aan de andere kant van de Grevelingendam

Overzicht kitesurfen Grevelingenmeer

Omgeving Condities       Veiligheid
Haven ten noorden van de locatie Meer, zoet water Houdt een ruime afstand van de obstakels
Ongeveer 200m grasveld Geschikte Windrichting:
NW, N, NO, O, ZO en Z
Verboden voor de haven te kitesurfen
Veel obstakels zoals bomen & prullen-
bakken
Vlak, kalm en tot 500m uit de kust ondiep water Natuur- en zwemgebied ten zuiden van de locatie is verboden

Veiligheid kitesurfen Grevelingenmeer

Vanwege de vele obstakels op het grasveld is het gevaarlijk om je kite op te laten en te landen. Wees extra alert en probeer zoveel mogelijk afstand te houden van de obstakels. Omdat er veel obstakels zijn en omdat het lastig is om het water te betreden maakt dit het geen spot voor beginners. Tevens is het verboden om te kitesurfen in de baaitjes van het Grevelingenmeer.

Kitesurfles Grevelingenmeer

Voor zover bekend is, wordt er geen kitesurfles door een kitesurfschool gegeven op het Grevelingenmeer.

Kitesurflocatie Grevelingen op de kaart