Kitesurfen IJmuiden

Algemeen kitesurfen IJmuiden

Kitesurfen bij IJmuiden kan op twee plekken, namelijk ten noorden van de pier en ten zuiden van de pier. Beide locaties zijn gezoneerd. Deze zoneringen zijn duidelijk gemarkeerd door middel van borden. Op locatie noord kan er vóór Strandrestaurant Timboektoe gekite worden. Op locatie zuid kan er vóór Strandclub Beach Inn gevaren worden en direct ten zuiden van de pier, ten westen van de Kennemerboulevard. Bij de boulevard kan er ook betaald geparkeerd worden.

Beide locaties beschikken over een uitgestrekt zandstrand met hier en daar scherpe schelpen. Het water is vlak en kalm en je kunt tot ongeveer 200m uit de kust op de bodem staan. Dit maakt deze spot geschikt voor beginners om te kitesurfen. Omdat IJmuiden komvormig is, kun je er met veel windrichtingen kitesurfen. Tevens zijn de golven en de stroming beperkt vanwege de pier van IJmuiden. Daarom is kitesurfles in IJmuiden een aanrader.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Overzicht kitesurfen IJmuiden

Omgeving       Condities       Veiligheid
Geen faciliteiten Oceaan, zout water Pas met zuidenwind op de noord pier
Noordpier ten ZW van de locatie Geschikte Windrichting:
ZW, ZW, Z, W, NW, N, NNO
Pas op golfsurfers
Max. 200m zandstrand Vlak water tot 200m uit de kust & golven (gem. 1.5m) Verboden te kitesurfen in het zwemmersgebied
Veel schelpen op het strand Sterke stroming Pas op strandbezoekers in de zomer

Veiligheid kitesurfen IJmuiden

Met zuidenwind kun je beter op locatie noord gaan kitesurfen, omdat je anders kan afdrijven richting de pier. Verder wordt het strand door veel andere recreanten gebruikt zoals kitebuggyers en golfsurfers. Het kan dus druk op het water en op het strand zijn. Zeker in de zomer, als het strand ook druk wordt bezocht door badgasten. Er is op het strand een reddingspost met uitkijktoren aanwezig. In de winter is deze er niet.

Kitesurfles IJmuiden

Er zit een hoog aangeschreven IKO-Kitesurfschool in Ijmuiden. Wij raden je aan om daar kitesurfles te nemen.

Kitesurflocatie IJmuiden op de kaart