Kitesurfen Muiderberg

Algemeen kitesurfen Muiderberg

Ten westen van de pier van Muiderberg bevindt zich de kitesurflocatie, direct aan de dijken. Hier is een klein grasveld met daarop een aantal bomen beschikbaar gesteld voor kitesurfers. Tot ongeveer 200m uit de kust is het ondiep, vlakbij de oever is het zeer ondiep (10cm). Het water is vlak en kalm van aard vanwege de dijk die de stroming tegenhoudt, wat deze locatie geschikt maakt voor beginners. In de buurt van de kitesurfspot is een jachthaven waar je naar het toilet kan of iets kunt eten. Kitesurfen op Muiderberg kan ook met oosten- en noord-oosten wind.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Overzicht kitesurfen Muiderberg

Omgeving      Condities      Veiligheid
Jachthaven met restaurant aanwezig Meer, zoet water Pas op vlagerigheid vanwege de bebossing
Grasveld met dijk en veel bomen Geschikte Windrichting:
NWW, NW, N, NO, O
Kitesurfen bij de haven verboden
Parkeergelegenheid aanwezig op de dijk Vlak, kalm water. Tot 100m uit de kust ondiep Gedoogbeleid!

Veiligheid kitesurfen Muiderberg

De beschikbare ruimte die het grasveld biedt, is beperkt. Ook zijn er veel bomen aanwezig wat het extra gevaarlijk maakt om je kite op te laten en te kitesurfen. Het is daarom aan te raden om tijdens het starten/landen van je kite het water in te lopen.

In de zomer kan het druk zijn met badgasten en is het zwemgebied afgebakend met een ballenlijn. Het is verboden te kitesurfen in het zwemgebied van Muiderberg! Vanwege de vele bomen op het grasland kan de wind instabiel zijn, zeker met westenwind. Je kite wordt hierdoor onvoorspelbaar, houdt dus ruime afstand van de bomen en wees extra alert op het gedrag van je kite. Verder staat er een pier ten oosten van de spot en de vaargeul ten noordoosten waar een ruime afstand van gehouden moet worden. Pas extra goed op met westenwind. Kom je niet meer upwind, dan drijf je richting de pier en de vaargeul!

Kitesurfles Muiderberg

Onze kitesurfschool geeft geen kitesurfles is Muiderberg.

Kitesurflocatie Muiderberg op de kaart