Kitesurfen Noordwijk aan zee

Kitesurfen Noordwijk

Locatie Noordwijk is één van de meest bekende kitesurfplekken van Nederland. Hier komen onder andere bekende kitesurfers zoals wereldkampioenen Kevin Langeree & Ruben Lenten vandaan.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Kitesurflocaties Noordwijk

Kitesurfen bij Noordwijk aan Zee kan op twee locaties, namelijk bij Noordwijk Zuid en Noordwijk Noord. Kitesurfen bij Noordwijk Zuid kan bij de Kustsurf Vereniging Noordwijk (KSN). Kitesurfen bij KSN is alleen voor leden toegestaan óf met een lycra van de club die je kunt huren (borgsom €30,-) of met een kitesurfles bij de kitesurfschool. Op locatie Noordwijk Noord is het wel toegestaan om vrij te kitesurfen zonder toezicht. Beide locaties liggen aan de Noordzee, met de daarbij horende stroming en sterke branding. Om de 100m staan prullenbakken op het strand.

Overzicht kitesurfen Medemblik

Omgeving      Condities      Veiligheid
Kust Surfvereniging Noordwijk, Beachbreak Oceaan, zout water Pas op obstakels zoals prullenbakken en prikkeldraad
Duinen ten oosten van de zee Geschikte Windrichting:
N, NW, W, ZW
Kitesurfen voor KSN €30,- borgsom
Max. 200m zandstrand Golven (Gem. 1.5m) Sterke golfbreak
Zandstrand met schelpen Sterke stroming, zowel noordelijk als zuidelijk Pas op duinen m.b.t. turbulentie

Veiligheid kitesurfen Noordwijk

Kitesurfen op Noordwijk is niet aan te raden voor beginners vanwege de sterke stroming en de branding. Om de 100m staan prullenbakken op het strand en de duinen ten oosten van de zee zijn afgebakend met prikkeldraad. Vlakbij locatie Noordwijk Noord bevindt zich een zeilvereniging. Houdt rekening met zeilboten langs de kust als je in Noordwijk aan het kitesurfen bent. Het strand van Noordwijk wordt in de zomer druk bezocht door strandwandelaars en badgasten.

Kitesurfles Noordwijk

Wij geven geen kitesurfles in Noordwijk. Bij de plaatselijke kitesurfschool kun je kitesurflessen afnemen.

Kitesurfen Noordwijk op de kaart