Kitesurfen Ouddorp

Kitesurflocatie Ouddorp

Ten noordoosten van locatie Brouwersdam en ten noordwesten van Ouddorp ligt de kitesurflocatie van Ouddorp, bij vuurtoren Westhoofd. Doordat deze locatie zich aan het uiterste punt van Goedereede bevindt, vangt het alle stroming die door de Brouwersdam wordt tegengehouden. Hierdoor ontstaat er vaak een sterke stroming en hoge golven, wat het tevens een populaire locatie voor golfsurfers maakt. Er is een breed zandstrand aanwezig wat voldoende ruimte biedt om je kite op te laten. Pas wel op voor de zandduinen die zijn afgebakend met prikkeldraad. Op de Groenedijk kun je gratis parkeren. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen over het duinpad. Aan het einde van het duinpad bevindt zich Surfschool De Karavaan en Strandtent Iloon.

*Dit ligt 5 minuten rijden van Ouddorp. Brouwersdam heeft vlak en ondiep water.

Overzicht kitesurfen Ouddorp

Omgeving      Condities      Veiligheid
Surfclub De Karavaan Oceaan, zout water Pas op andere strandrecreanten
Ruim zandstrand (circa 2km breed) Geschikte Windrichting:
ZW, W, NW, N, NNO
Sterke branding en stroming
Parkeren ongeveer 15min. van de locatie Zeer hoge golven (Gem. 2m) Kitesurfen toegestaan tussen strandpaal 13.750 t/m 12.000
Duinen ten oosten van de locatie Sterke stroming, niet geschikt voor beginners Drijfzand aangegeven door borden

Veiligheid over kitesurfen Ouddorp

Er is sprake van een stabiele zeewind op Ouddorp, omdat deze niet wordt verstoord door bomen of huizen. Houd wel afstand van de zandduinen, omdat hierdoor turbulentie kan ontstaan en dit je kite onvoorspelbaar maakt. Het strand van Ouddorp is tevens populair onder de kitebuggyers die met hoge snelheid over het strand kunnen razen. Pas ook op voor golfsurfers in het water. Het grootste gevaar van kitesurfen op Ouddorp is de sterke stroming en stevige branding. Het is daarom zeker geen spot voor beginners. Pas op voor drijfzand op het strand; deze plekken staan aangegeven middels borden. De gemeente heeft aangewezen gebieden gemaakt waar extreme sporten beoefend kunnen worden. De aangewezen zones staan aangegeven op een informatiebord. Dit bord is te vinden bij de strandopgang. Deze zone loopt vanaf strandopgang “Het Flauwe Werk” van Duinpad 3e blok tot de strandopgang aan de Langedijk, of van strandpaal 13.750 tot 12.000. Op ongeveer een kilometer ten noordwesten de kust uit bevinden zich verschillende zandbanken bewoond door zeehonden. Hier mag niet gekite worden, zodat de zeehonden niet worden weggejaagd.

Kitesurfles Ouddorp

Door de heftige golven en de harde stroming geven wij geen kitesurfles in Ouddorp. Er is wel een kitesurfschool aanwezig in Ouddorp.

Kitesurflocatie Ouddorp op de kaart