Kitesurfen Strand Horst

Kitesurfen Strand Horst – locatiegegevens

Kitesurflocatie Strand Horst bevindt zich aan de zuidkant van het Veluwemeer in Flevoland. Hier bevindt zich een uitgestrekt grasveld in de bossen van de Veluwe. Bij de Palmbosweg rijd je naar het parkeerterrein. Voor €5,- kun je hier de gehele dag gebruik van maken. Er bevinden zich ook omkleedhokken en toiletten bij de parkeerplaats. Het grasveld is verdeeld in twee delen, namelijk het kitesurfgebied en het windsurfgebied. Deze worden gescheiden door de kitesurfwinkel.

Kitesurfen Strand Horst – het water

Kitesurfen kan tot 1.5km vanuit de kust, er is kalm en ondiep water. Verder van de kust af bevindt zich een vaargeul, ga hier niet in kitesurfen. De bodem van het Veluwemeer bestaat uit modderig zand. In de zomer is er veel wier in het water wat in je lijnen verstrikt kan raken. De wind is meestal vlagerig op Strand Horst, omdat de locatie omringd is door bebouwing en bebossing. Hierdoor kan de wind niet lekker door waaien. Door het vlakke ondiepe water is er wel kitesurfles Strand Horst.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Overzicht kitesurfen Strand Horst

Omgeving       Condities       Veiligheid
Telstar Surf & Fun, toiletten & douches aanwezig Binnenmeer, zoet water Verboden te kitesurfen in de vaargeul, 1km uit de kust
Veel bebossing aanwezig Geschikte Windrichting:
N, NO, O, ZO, Z, ZW, W, NW
Verboden te kitesurfen in het windsurfgebied
Breed grasveld Vlak & kalm water, tot 500m uit de kust ondiep Veel bomen, prullenbakkenen, auto’s
Parkeerplaats direct aan de locatie (€5,-) Vlagerige wind vanwege bebossing Pas op sanitairgebouwen

Veiligheid over kitesurfen Strand Horst

Het is op deze locatie aan te raden om direct na het starten van je kite ver van de kant te kitesurfen. Dichtbij de kant is de wind namelijk erg instabiel wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Pas ook op voor de vele bomen, prullenbakken en gebouwen op het grasveld. Tevens ligt de start- en landingsplaats direct naast de parkeerplaats. Alles bij elkaar maakt dit een zeer gevaarlijke plek om je kite te starten, wees dus extra voorzichtig! Raadzaam is om bij het starten en landen van je kite in het water te staan.

Restricties kitesurfen Strand Horst

Kitesurfen Strand Horst wordt in het gebied voor de kitesurfers gedaan ten zuidwesten van de Telstar Surfclub. Hoewel er geen geschreven regels zijn over waar je wel en niet mag kiten, wordt het niet gewaardeerd door anderen om door het windsurfgebied te varen. Blijf daarom gewoon in het kitesurfgebied kitesurfen om conflicten en gevaren te vermijden. Verder geldt dat het absoluut verboden is om in de vaargeul te kitesurfen. Deze staat duidelijk afgebakend met boeien, blijf hier dus ver vandaan!

Kitesurfles Strand Horst

Er is een North kitesurfschool aanwezig op Strand Horst. Hier kun je kitesurfles nemen.

Kitesurflocatie Strand Horst op de kaart