Kitesurfen Vrouwenpolder

Algemeen kitesurfen Vrouwenpolder

De kitesurflocatie van Vrouwenpolder bevindt zich ten noordoosten van het dorp, over de duinen aan het strand, ten noorden van de N57. Parkeren kan aan de rechterkant van de weg, het strand is te bereiken door de brug over de N57 te nemen. Door de zandplaten ontstaan er met hoogwater meertjes met vlak en ondiep water. Op zee is er een mooie shorebreak met matige stroming. Een uniek kenmerk van deze locatie is dat er met oostenwind gevaren kan worden.

Waar mag je kitesurfen op Vrouwenpolder?

Kitesurfen kan ter hoogte van de kitesurfschool. Kitesurfen is verboden op het Veerse meer. Er liggen veel schelpen zoals scheermesjes aan de vloedlijn, die je kite kunnen beschadigen. Het hele jaar door mag er gekitesurft worden op de Vrouwenpolder. Als je wilt leren varen op zee dan is dit een goeie locatie om te oefenen! Ook is kitesurfles Vrouwenpolder een goede locatie voor de kitesurfschool.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Overzicht kitesurfen Vrouwenpolder

Omgeving Condities       Veiligheid
Haven ten noorden van de locatie Meer, zoet water Houdt een ruime afstand van de obstakels
Ongeveer 200m grasveld Geschikte Windrichting:
NW, N, NO, O, ZO en Z
Verboden voor de haven te kitesurfen
Veel obstakels zoals bomen en prullen-
bakken
Vlak, kalm en tot 500m uit de kust ondiep water Natuur- en zwemgebied ten Zuiden van de locatie is verboden

Veiligheid kitesurfen Vrouwenpolder

In de zomer kan het op het strand heel druk zijn met badgasten en strandwandelaars. Hoewel je het hele jaar door mag kitesurfen op de Vrouwenpolder, kun je beter niet gaan kitesurfen op mooie zomerdagen . Kitesurfen mag alleen in de aangewezen zones, namelijk vanaf strandtent “De Lekkerbek” tot en met de gemeentegrens bij de tweede voetgangersbrug.

Kitesurfles Vrouwenpolder

Je kunt kitesurfles Vrouwenpolder afnemen bij Kitesurfschool Vrouwenpolder. Dit is tevens de locatie waar je mag kitesurfen.

Kitesurflocatie Vrouwenpolder op de kaart