Kitesurfen Zandvoort

Algemeen kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen Zandvoort kan op twee verschillende locaties, namelijk bij strandtent The Spot en bij beachclub Far Out. Op beide locaties kun je kitesurfen op de Noordzee. Er is een ruim zandstrand met niet te veel obstakels, met uitzondering van duinen waar een ruime afstand van gehouden dient te worden. Aan de boulevard kun je betaald parkeren.

Bijzonder aan deze locatie is dat het ook goed bereikbaar is met de trein. Het strand is een paar minuten verwijderd van Zandvoort Centraal Station. Materiaalstalling is mogelijk bij strandtent The Spot. Reddingsbrigade is ook aanwezig. Tevens wordt er kitesurfles Zandvoort gegeven bij de kitesurfschool.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Overzicht kitesurfen Zandvoort

Omgeving       Condities       Veiligheid
The Spot, Far Out Oceaan, zout water Veel kitesurfscholen aanwezig
Duinen ten Oosten van de zee Geschikte Windrichting:
ZW, W, NW, N, NO
Veel strandbezoekers, vooral in de zomer
Max. 200m zandstrand Golven (Gem. 1.5m) Reddingsbrigade aanwezig
Zandstrand met schelpen Sterke stroming Pas op de duinen m.b.t. turbulentie

Veiligheid kitesurfen Zandvoort

Het is meestal erg druk met strandwandelaars en badgasten vooral op mooie zomerdagen. Er zijn veel kitesurfscholen aanwezig op Zandvoort, waardoor er veel beginnende kitesurfers in het water te vinden zijn die kitesurfles hebben. Er staat een bijzonder sterke stroming op Zandvoort waardoor je snel met de wind afdrijft. Dit maakt Zandvoort geen beginnersspot om te kitesurfen.

Kitesurfles Zandvoort

Er is een kitesurfschool op Zandvoort met een locatie met douches en een restaurant. Hier kun je kitesurfles nemen. Zorg ervoor dat je een kitesurfschool uitkiest die gecertificeerd is.

Kitesurflocatie Zandvoort op de kaart