Kitesurfen Katwijk

Kitesurflocatie Katwijk

De kitesurflocatie van Katwijk bevindt zich op het strand ten westen van Katwijk. Hier bevindt zich een breed zandstrand waar je op drie verschillende locaties kan kitesurfen, namelijk bij de kitesurfschool van Katwijk, de Katwijkse Branding Surfclub en bij de Katwijkse Watersport Vereniging. Bij de kitesurfschool en bij de Branding Surfclub is kitesurfen alleen toegestaan voor leden. Bij de Katwijkse Watersport Vereniging is dit voor iedereen toegestaan. Hier kun je dus ook kitesurfles nemen.

Op het strand bevinden zich om de 100m vuilnisbakken en in de zomer zijn er veel strandbedden op het strand te vinden. De zee bij Katwijk is met vloed niet geschikt voor beginners vanwege de hoge golven en de sterke stroming. Met eb ontstaan er enkele zwinnen met vlak en ondiep water die wel geschikt zijn voor kitesurfende beginners.

*Bekijk hier de kitesurfles pakketten die wij aanbieden.

Overzicht kitesurfen Katwijk

Omgeving      Condities      Veiligheid
Katwijkse Branding Surfclub & Airtime Oceaan, zout water Pas op prikkeldraad en prullenbakken
Groot zandstrand aanwezig Geschikte Windrichting:
NNO, N, NW, W en ZW
Surfen bij de surfclubs vereist een lidmaatschap
Zandbanken 200m van de kust Golven (Gem. 1.5m) Pas op turbulentie m.b.t. de duinen

Veiligheid kitesurfen Katwijk

Het grootste gevaar van kitesurfen bij Katwijk is de uitwatering van de Oude Rijn. Als er rivierwater wordt geloosd staat er dan namelijk een sterke stroming richting zee. Blijf dus ver uit de buurt van de uitwatering. Verder is het strand in de zomer druk bezocht met badgasten en strandwandelaars. Ten oosten van het strand bevinden zich zandduinen die afgebakend zijn met prikkeldraad. Met vloed is deze locatie niet geschikt voor beginners. Kitesurfen in Katwijk is alleen toegestaan voor de verenigingen.

Kitesurfles Katwijk

In Katwijk moet je lid zijn van een kitesurfvereniging. Hier zit ook de kitesurfschool in waar je je kitesurfles kunt nemen. Kiteboardschool.nl geeft in Katwijk zelf geen les maar heeft op 30 minuten afstand een vlakwaterlocatie.

Locatie Kitesurfles Katwijk