Kitesurfles Zandmotor (Zuid) Monster/Kijkduin

Onze 2e locatie is gevestigd in Monster naast Den Haag (Kijkduin). Hier vind je de mooie sportstrandclub “Westbeach”. Dit is één van de leslocaties. Door de zeewind, het vlakke water en de zeeën van ruimte is dit de perfecte locatie voor je kitesurfles.

Westbeach

Strandpaviljoen Westbeach, is onze tweede leslocatie. Hier kun je genieten van lekker eten en drinken en een goede sfeer. Om hier te komen kun je er voor kiezen om je auto 400m verderop te parkeren bij parkeerterrein Molenslag hier betaal je €4,- parkeerkosten per dag (automaat accepteert alleen muntgeld) . Kom je met het openbaar vervoer dan is bushalte: Monster, Duinstraat de dichtstbijzijnde stop.

De Zandmotor is de nummer 1 kitespot maar deze verandert continu, de stroming en de wind zorgen ervoor dat het opgespoten zand zich steeds verder over de kust verspreidt (vandaar de naam zandmotor). Met als gevolg dat de lagoon steeds kleiner wordt. Naast de Zandmotor ligt nog een kleiner binnenmeer. Omdat deze niet met open zee verbonden is zal het water sneller opwarmen en sneller afkoelen. Met een blik op de toekomst, de veiligheid en de groeiende populariteit van de kiteboard sport wordt er vanaf 1 april les gegeven op zowel open zee als op de lagoon’s. Zo krijgen onze cursisten de totale kitesurf experience.

Waar zit de kiteboardschool?

Onze 2de locatie is gevestigd in Monster op de grens van Kijkduin. Hier vind je de strandclub “Westbeach”. Eenmaal aangekomen op de parkeergelegenheden, loop je via de trap omhoog richting het strand. Bij het strand aangekomen ga je richting het noorden (naar rechts), voorbij de strandtent op palen. Hierachter kan je Westbeach zien liggen. Binnen in de strandtent zal onze instructeur jullie opwachten en verdere instructies geven.

Faciliteiten Westbeach

Rondom Westbeach hangt een ontspannen sfeer en je krijgt hier al snel een vakantiegevoel. Het strand is minder toeristisch en hierdoor hebben we alle ruimte om veilig les te kunnen geven. Bij de strandtent zelf kan je gebruik maken van verschillende mogelijkheden zoals omkleedruimtes, warme douches, een uitgebreide menukaart en kluisjes waar persoonlijke en waardevolle bezittingen tijdens de les in opgeslagen kunnen worden.

Kitesurfcursus Monster

Wij bieden verschillende kitesurf cursussen aan. Wij bieden verschillende kitesurf cursussen aan. Van 1 uur Powerkiten tot een volledige 5-daagse kitesurfcursus met vaargarantie en gratis online-theoriecursus. Bekijk hier onze kitesurfles pakketten. kitesurfles pakketten.

Veiligheid kitesurfen Monster

De lagune van Monster is klein zeker met laagtij. Hierdoor is er zeer weinig ruimte beschikbaar, maximaal 20 kiters passen er in de lagune. Verder kan het er glibberig zijn met modder dat langs de oever ligt. Pas op dat je niet uitglijdt met je kite. Daarnaast is kitesurfen op Monster gedoogd. De bijbehorende restricties staan aangegeven op een bord bij de strandopgang. Er dient dus extra rekening gehouden te worden met het nastreven van de regels.

Recreëren Monster

Op het strand van Monster bieden wij tal van verschillende activiteiten aan. Denk aan beachvolleybal, blowkarten, powerkiten, cocktailshaken, zeskamp en meer. Voor meer informatie over al onze activiteiten kijk op www.wavevents.nl