Kitesurfen Wijk aan Zee

Kitesurfen Wijk aan Zee algemeen

Kitesurfen Wijk aan Zee kan op twee verschillende locaties, namelijk bij de pier van IJmuiden en bij de Bunker. Het gebied tussen golfsurfers en kiters is gescheiden door middel van een rij met witte palen op het strand. Het kitesurfgebied bij de pier is vanaf de witte palen tot en met de bunker. Het gebied vanaf de pier tot de witte palen is bedoeld voor golfsurfers. Op deze locatie zit Aloha, een kitesurf georiënteerde strandtent.
De pier van IJmuiden houdt een deel van de stroming tegen waardoor het tot 200m uit de kust ondiep is. De zee is hierdoor relatief kalm.
Locatie Bunker ligt ten noorden van de pier en begint bij de bunker van Wijk aan Zee. Omdat deze locatie verder van de pier ligt, is de zee onstuimiger en is er sprake van een heftigere shorebreak. Locatie Pier is wel geschikt voor beginners om te kitesurfen, maar Locatie Bunker niet.

*Bekijk de grootste kitesurf kennisbank van Nederland

Overzicht kitesurfen Wijk aan Zee

Omgeving       Condities       Veiligheid
Aloha, De Bunker Oceaan, zout water Bij vakantiehuisjes verboden te kitesurfen
Noordpier ten ZW van de locatie Geschikte Windrichting:
N, NW, W, ZW
Voorbij de lijn van witte palen starten
Max. 200m zandstrand Golven (Gem. 1.5m) Tussen de witte palen en de Noordpier is voor golfsurfers
Zandstrand met schelpen Sterke stroming Pas op de duinen m.b.t. turbulentie

Veiligheid kitesurfen Wijk aan Zee

Hoewel er duidelijk aangegeven gemarkeerde zones zijn om golfsurfers en kitesurfers te scheiden, kunnen er golfsurfers aanwezig zijn als je aan het kitesurfen bent. Tevens staat er bij locatie Bunker een sterke stroming wat lastig is om mee om te gaan als beginner. Pas op afdrijfgevaar richting de pier met noordoosten wind als je aan het kitesurfen bent, zeker op locatie Pier.

Kitesurfles Wijk aan Zee

Neem in Wijk aan Zee altijd kitesurfles bij een gecertificeerde kitesurfschool.

Kitesurflocatie Wijk aan Zee op de kaart