HTC Atlantic Challenge

Ben je een beginnende kitesurfer en zie je het even niet meer zitten? Inspiratie nodig? Kijk dan de documentaire over de HTC Atlantic Kite Challenge van RTL7.

Zes kitesurfers leggen non-stop zesduizend kilometer af over de Atlantische Oceaan. Van Fuerteventura varen ze naar het Caribisch gebied, begeleid door een catamaran met professionele crew. De kitesurfers draaien ploegendiensten: altijd kite één van hen naast de boot, ook ‘s nachts.

Dat levert fantastische beelden op. Hard knallen over 5 meter hoge golven. Varen bij zonsopkomst. Springende dolfijnen naast je board.

Weinig kiters zullen zo’n lange downwinder maken. Zesduizend kilometer over de Atlantische Oceaan, dat is wel even wat anders dan een enkeltje Hoek van Holland – Scheveningen. Ik maak me geen illusies: nooit zal ik ergens tussen Kaapverdië en Barbados kiten en de zon zien opkomen.

Waarom is de HTC Atlantic Kite Challenge dan inspirerend voor beginners zoals ik? Omdat dit zo´n zware tocht is, zie je in de documentaire niet alleen prachtige beelden maar ook een heleboel gehannes. Blijkbaar maakt iedereen fouten, als de omstandigheden maar zwaar genoeg zijn.

Voor de duidelijkheid, ik heb diep respect voor de vijf heren en de dame van deze moeilijke Atlantische oversteek. Helden zijn het. Kite-helden.

Check de tweedelige documentaire over de HTC Altlantic Challenge voor mooie kite-beelden, veel actie en gehannes van kite-helden. Mislukte waterstarts, kites die niet relaunchen en materiaalpech: beginners herkennen het meteen. Kijken dus die hap!

 

Maak jij ook de ‘standaard fouten’ als je aan het kitesurfen bent?

Download hieronder de Pdf “5 Kiteboardtricks die je eenvoudig kan leren”*

*Vanuit meer dan 10 jaar ervaring als kitesurfleraar heb ik mijn 5 grootste inzichten opgeschreven.

Ga terug naar de kennisbank

Kiteboardschool.nl heeft de grootste online kennisbank van Nederland en België. Klik op de knop hieronder en lees alle (beginners) theorie: