Kitesurf instructiefilm, wat heb ik eraan?

‘Don’t be a beginner forever,’ staat op de doos van de DVD Progression kiteboarding beginner 2nd edition. Dat klinkt goed. Er is niks mis met beginners, dat ben ik ook. Maar hopelijk niet voor altijd.

Om daar voor te zorgen kocht ik de instructiefilm van Progression. Als voorbereiding op de driedaagse cursus van de Kiteboardschool.

Mijn kitebuddy Erik en ik gingen er, gewapend met Heineken en Pringles, eens goed voor zitten. We hadden een prima avond. Gezellig als altijd en op de achtergrond introduceerden de dames en heren van Progression ons stap voor stap in de wereld van het kiteboarden.

Een paar weken later hadden we onze eerste lessen. Dat was kicken. Precies zoals de voice over van Progression had beloofd.

Los van de prima avond met buddy Erik waren de 24 euro voor de DVD goed besteed. Maar wat leerden we van Progression beginner 2nd edition?

      1. De theorie: bijvoorbeeld wat je moet weten over de windrichtingen en het windvenster. Thijs en Roel hoefden ons hier weinig meer over te  leren. Dus: minder theorie op het strand en meer praktijk op het water!
      2. Veilige omstandigheden voor beginners: goed om te weten waar je op moet letten. Hoe verandert de wind als er obstakels zijn? Er is veel, heel veel, aandacht voor gevaarlijke situaties en hoe je die kunt voorkomen.
      3. Handig om te zien: hoe je je kite start, landt en de gebaren maakt die daarbij horen. En natuurlijk bodydraggen en de waterstart, mooi in beeld gebracht in splitscreen-modus. Kite en kiteboarder in één beeld.

Ik moet je wel waarschuwen: Progression beginner duurt lang en het gaat langzaam. Eindeloze herhalingen dus. Erik en ik dachten hem van begin tot eind te kijken. Dat is niet te doen.

Maar heb je je eerste meters gemaakt en wil je nog eens iets terugkijken, dan hoef je alleen je DVD aan te zetten.

Conclusie: de instructie DVD van Progression vond ik zeker de moeite waard. Vooral omdat we sneller door de theorie heen konden tijdens de les.

En, wat is er nou mooier dan samen met je kitebuddy een biertje drinken –behalve kiten dan? Dat bedoel ik. Proost!

Maak jij ook de ‘standaard fouten’ als je aan het kitesurfen bent?

Download hieronder de Pdf “5 Kiteboardtricks die je eenvoudig kan leren”*

*Vanuit meer dan 10 jaar ervaring als kitesurfleraar heb ik mijn 5 grootste inzichten opgeschreven.

Ga terug naar de kennisbank

Kiteboardschool.nl heeft de grootste online kennisbank van Nederland en België. Klik op de knop hieronder en lees alle (beginners) theorie: