Kitesurf accessoires winter

 

Er zijn een aantal kitesurfaccessoires die je wintersessie wel een stuk comfortabeler kunnen maken. Waarom kou lijden als het niet nodig is?

Kitesurf accessoires

Handschoenen

In de wintermaanden heb je sommige kitesurfaccessoires echt nodig, zoals bijvoorbeeld handschoenen. Er zijn verschillende soorten handschoenen speciaal ontworpen voor kitesurfen. Zoals je op de afbeelding kunt zien, zijn de handschoenen aan de rechterkant al voorgevormd. Dit kost een stuk minder kracht in je vingers.

Neopreenschoenen

Deze kun je het hele jaar door gebruiken. Ga je vaak naar een spot met oesters of veel schelpen dan zijn neopreen schoenen een aanrader. Neopreenschoenen kun je op de markt in alle soorten en maten vinden, de neopreenlaag kan verschillen.

Kitesurf beanie

Zeker in de winter is de bescherming van je hoofd erg belangrijk. Tijdens grote inspanningen verlaat de meeste warmte via het hoofd je lichaam. Je kunt kiezen tussen een cap of een beanie. Zelf vind ik een beanie fijner. Een cap is veel strakker en lastiger om aan en uit te doen.

Neopreenjas

Dit is een ideale kitesurfaccessoire voor als je langs de kant staat of als je van de auto naar het strand nog een stukje moet lopen. Een neopreenjas beschermt je niet alleen tegen de wind, maar zorgt ook dat je lekker warm blijft. Kitesurfinstructeurs gebruiken deze veel omdat ze urenlang langs de kant moeten staan. Deze zijn ook geschikt om mee te kiten.


Thermotop

Een thermotop is ideaal voor onder je wetsuit. Dit zorgt voor een extra laag waardoor je langer warm blijft. Ook kun je deze in de wat warmere bestemmingen gebruiken als bescherming tegen de wind.

Wetsuits

Er zijn verschillende soorten wetsuits. In de winter gebruik je of een 5/4 mm of een drysuit.

Maak jij ook de ‘standaard fouten’ als je aan het kitesurfen bent?

Download hieronder de Pdf “5 Kiteboardtricks die je eenvoudig kan leren”*

*Vanuit meer dan 10 jaar ervaring als kitesurfleraar heb ik mijn 5 grootste inzichten opgeschreven.

Ga terug naar de kennisbank

Kiteboardschool.nl heeft de grootste online kennisbank van Nederland en België. Klik op de knop hieronder en lees alle (beginners) theorie: