Kitesurfen winter

Kitesurfen winter? Natuurlijk wil jij als kiter kitesurfen in de winter! Nu hebben wij in Nederland te maken met een aantal seizoenen. De lente, zomer, herfst en de winter. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Wetsuits en droogpakken in de winter

Voor de kitesurfers zijn er verschillende pakken in verschillende maten en diktes. Kitesurfen winter? Een kitesurfer heeft vrij veel flexibiliteit nodig maar moet ook warm blijven. Een goed pak is dus van groot belang, vooral in de winter. Mocht het echt te koud worden dan kan je ook voor een droogpak gaan, waar je zeker van kan zijn dat je lekker warm blijft tijdens het kitesurfen.

Kitesurfen winter materiaal

Natuurlijk heb je aan een wetsuit alleen niet genoeg in de winter. Een goed paar handschoenen, waterschoenen en een muts zorgen ervoor dat ook de rest van je lichaam warm blijft. Kitesurfen in de winter is dus wel een risico en onderkoeling zorgt er vaak voor dat je eerder van het water gaat of sneller blessures oploopt. Kitesurfen winter? Zorg er dan ook voor dat je je goed aankleedt zodat je met plezier een lange maar ook veilige sessie kan hebben.

Weer in de winter

Als je gaat kitesurfen in de winter heb je vaak met andere en heftigere weersomstandigheden te maken. Zorg er ook voor dat je goed op de hoogte bent van het weer en de veranderingen die kunnen plaatsvinden tijdens je sessie, vooral als je gaat kitesurfen in de winter waar het van groot belang is dat je niet onderkoeld raakt. Op deze link kan je de weersverwachtingen zien van de komende week en nog veel meer informatie die je voor je kitesurfsessie kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de grootte van de golven etc. Leer hier mee werken, zodat je niet een onverwachte verrassing krijgt tijdens je kitesurfsessie.

 

Maak jij ook de ‘standaard fouten’ als je aan het kitesurfen bent?

Download hieronder de Pdf “5 Kiteboardtricks die je eenvoudig kan leren”*

*Vanuit meer dan 10 jaar ervaring als kitesurfleraar heb ik mijn 5 grootste inzichten opgeschreven.

Ga terug naar de kennisbank

Kiteboardschool.nl heeft de grootste online kennisbank van Nederland en België. Klik op de knop hieronder en lees alle (beginners) theorie: