Apps en weersites voor kitesurfen

 

Toen ik begon met watersporten hielden wij het weer in de gaten met Teletekstpagina 704 en 707 van Nederland 1, 2 of 3. Tegenwoordig is de data een stuk preciezer en kun je realtime de wind- en weerrapporten volgen. In dit artikel vertellen we je graag welke weersites en weer-apps wij gebruiken. Het hebben van een kitesurfschool betekent namelijk dat wij vaak een dag van tevoren moeten beslissen of een kitesurfles kan doorgaan of niet. Hoe langer we bezig zijn, des te betere ‘calls’ we maken.

Weersites en apps voor kitesurfen:

– Windmeister (Tip)

Geeft de actuele windsnelheid, windstoten, temperatuur, zonsopkomst en -ondergang en waterhoogte aan. Daarnaast is er een buienradar op de site aanwezig. Gemakkelijk te filteren per spot én geeft handige extra informatie over de spot zelf.

– Windfinder

Geeft wind- en weervoorspellingen voor meer dan 30.000 locaties wereldwijd. Windfinder kan je tevens een notificatie sturen als de voorspelling er goed uitziet, erg handig voor drukke mensen onder ons! Tevens beschikbaar als app.

– Windguru

Windguru is ongeveer hetzelfde als Windfinder. Combineer Windguru én Windfinder voor een ‘gemiddelde’ windvoorspelling. Tevens beschikbaar als app.

– Actuele wind

De actuele wind op jouw spot. Deze geeft de actuele windsnelheid en windstoten. Daarnaast kun je ook het windverloop voor de dag zien (de afgelopen uren) en een regen- en windvoorspelling (gekoppeld aan Windguru). Deze app werkt erg gemakkelijk.

– Wisuki

Wisuki claimt een andere benadering van wind- en golfvoorspellingen te hebben. Uit eigen ervaring werkt dit erg goed voor onze spot op De Zandmotor.

Teletekst pagina 707

Dit is de weersvoorspelling van Schiphol.

Hoe besluiten wij of de kitesurflessen doorgaan?

Wij beslissen 1 dag voor je kitesurfles of deze doorgaat. Dit doen wij op basis van een aantal punten:

  • Wij bekijken Windfinder, Windguru, teletekst en Wisuki
  • Het mag geen gevaarlijk weer zijn
  • Onze ervaring met soortgelijke voorspellingen in het verleden
  • De voorspelde windrichting
  • Het weer van de afgelopen dagen
  • Het niveau van de lessen (beginnerslessen kunnen sneller plaatsvinden)

Hoe besluiten wij of wijzelf gaan kitesurfen?

Hiervoor bekijken we naast de voorspellingen de Webcam Scheveningen, Windmeister en Actuele wind. Zo krijg je realtime door of de condities goed zijn. Ideaal dus!

Veilig het water op? Koop nu je eigen set in onze online shop:

Met onze tijdelijke pakketdeals zorgen we ervoor dat jij veilig in alle omstandigheden het water op kan. Benieuwd wat alle opties zijn?

> Bekijk de deal 

Maak jij ook de ‘standaard fouten’ als je aan het kitesurfen bent?

Download hieronder de Pdf “5 Kiteboardtricks die je eenvoudig kan leren”*

*Vanuit meer dan 10 jaar ervaring als kitesurfleraar heb ik mijn 5 grootste inzichten opgeschreven.

Ga terug naar de kennisbank

Kiteboardschool.nl heeft de grootste online kennisbank van Nederland en België. Klik op de knop hieronder en lees alle (beginners) theorie: