eFoil les in Nederland

 • Het eerste eFoil center van Europa

 • Krijg les van professionals

 • Wees de eerste van jouw vrienden

Boek je eFoil les hier

eFoil: De nieuwste rage in Nederland!

Kiteboardschool.nl is de eerste en enige die professionele eFoil les in Nederland aanbiedt. Wij geloven in de kracht en toekomst van deze nieuwe sport, zoals ooit ook snowboarden werd geboren. Wie eenmaal deze sport heeft gezien, laat het niet meer los. Eindeloos surfen zonder dat je op wind hoeft te wachten, zonder dat je een zeil of kite in je handen hebt, is al een geweldig fenomeen. Voeg daar nog eens het effect van de foil bij, waardoor je omhoog komt en als het ware ‘op de lucht’ surft, en je begrijpt dat deze sport de potentie heeft om groots en verslavend te worden!

“eFoilen” is de nieuwste trend in de surfsport en verovert razendsnel de wereldbol. Met de combinatie van een hydrofoil (een lange vin met draagvleugel) en een kleine maar oersterke elektrische motor, kun je opeens varen waar je maar wil en wanneer je maar wil. Golven zijn niet nodig, wind is niet nodig, het enige dat je nodig hebt is water!

Kiteboardschool.nl werkt hiervoor exclusief samen met Liftfoils.com om hun eFoil lessen in Nederland veilig te geven.

efoil les in nederland

Prive pakketten

1 op 1 met een instructeur

 • Come learn and get the hang of it!
 • Hele les non stop foilen, één op één met onze instructeur
 • Wind(surf), SUPpers en kitesurf foilers: oefen onze eFoil en maak progressie
Meer informatie
efoil les in nederland

Duo pakketten

2 personen per instructeur

 • Krijg les van ervaren professionals 
 • Onvergetelijke ervaring
 • eFoil beiden met je eigen board
 • Binnen 1 uur staan en gaan
 • Ervaar het vliegen over het water
Meer informatie
efoil les in nederland

Team building

Bedrijven, vrienden & families

 • Combinatie van 2 eFoils & SUPs
 • Stand Up Paddle boards voor iedereen
 • Een uitje dat voor iedereen nieuw en spectaculair is
 • Ongeacht het weer, altijd plezier
Meer informatie

‘Er is geen surfsport die je zo snel leert als eFoil surfing. Binnen een uur al staan en varen.’

 • Het eerste eFoil center van Europa

 • In te huren voor show of media/film

 • Beschikbaar in Den Haag & Amsterdam

 • eFoil van Liftfoils.com

Boek nu jouw favoriete locatie

Hoe snel leer je eFoilen?

Het goede nieuws is: supersnel! Nadat je de eerste 20 minuten leert hoe je op het board ligt en snelheid maakt, kan je na 20 minuten al op je knieën gaan zitten. Na nog eens twintig minuten zijn de meesten al klaar om te gaan staan. De boards zijn breed en stabiel, en bieden een stevig platform op het water. Als je er klaar voor bent, ga je vervolgens de snelheid iets opvoeren, en laat je de draagvleugel zijn werk doen. Het board komt omhoog, en opeens voel je de magie van het ‘luchtsurfen’. Je bent plotseling volledig vrij, alsof je met een snowboard over de meest mooie poedersneeuw ooit suist. Het geluid van spetterend water valt weg, het enige dat je hoort is een licht zoemen van de electromotor onder water. Dit moment vergeet je nooit meer!

Wij bieden de introductielessen aan van circa anderhalf uur. Onze ervaring leert dat de meesten binnen het uur op het board staan en hun eerste eFoilervaring al kunnen beleven. Wil je daarna het eFoilen beter leren, dan raden we aan nog 1 of 2 lessen bij te boeken. Ben je na je les zo stoked en wil je die graag verlengen om net die extra meters te maken? Maak dan gebruik van onze 15 minuten bijboek optie waarin je onder toeziend oog van een instructeur zelf aan je bochten kan werken, meters kan maken en kan genieten van je resultaat.

‘Ideaal voor alle kitesurfers, windsurfers en golfsurfers die hun sport willen uitbreiden met foilen. Neem een of 2 uur eFoil les, en je weet wat “foilen” is, zonder dat je wordt afgeleid door je kite of je zeil.’

F.A.Q.

 

Is eFoil les in Nederland veilig?

Ja. Wij durven zelfs te zeggen: veiliger dan kitesurfen, of mountainbiken, of surfen in de golven. eFoil les in Nederland kan je op vlak water beoefenen, en zonder dat de wind een rol speelt. De electromotor en de handbediening zijn ontwikkeld met de gedachte ‘safety first’. Zodra je van je board valt, stopt de electromotor in een split second. Maar ook als je de ‘trigger’ op de handbediening loslaat, staat de motor onmiddellijk stil. Het is uitgesloten dat het board doorvaart als je zelf in het water ligt.

Natuurlijk zijn er aandachtspunten. Zo moet je in het water bedacht zijn op de lange vin en raden we aan om in het begin een helm en een impact harnass te dragen.

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Nee. Een vaarbewijs is in Nederland verplicht voor vaartuigen die sneller dan 20 km/h kunnen gaan. Onze eFoil boards zijn gelimiteerd op maximaal 20 km/h. Dat is ruim voldoende snelheid om uit het water te komen. Er zijn ook boards die sneller kunnen. In dat geval is in Nederland een vaarbewijs wel verplicht.

Verkopen jullie ook eFoil boards?

Orange Surfsports vertegenwoordigt Liftfoils. Overweeg je om een eFoil aan te schaffen, dan kun je bij Orange Surfsports terecht voor al je vragen. eFoil boards van Liftfoils komen compleet met state-of-the-art techniek, wireless handbediening  en een waterdichte batterij speciaal ontwikkeld voor Liftfoils. De kosten van een volledige set bedragen ruim € 10.000,-, waardoor een goed advies bij aanschaf van groot belang is. Carel Erasmus, eigenaar van Orange en partner van Kiteboardschool.nl, helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Bij aanschaf van een eFoil board krijg je een uur gratis eFoil les en uitleg. Indien je eerst een les wilt volgen bij Kiteboardschool.nl, dan krijg je bij aanschaf je gehele lesbedrag weer terug! Carel Erasmus is bereikbaar via 06-1994 5732.

Waar geven jullie les?

Wij werken vanuit meerdere locaties in Nederland. Deze locaties hebben vlak water, een veilige opstap- en vertreksteiger

Ja, ik wil eFoilen!